Hallo, ik ben Jan Kluiver. Ik ben in 1976 geïnstalleerd als welp. In mijn verkennerstijd kwam ik in aanraking met JOTA. Dat werd mijn hobby. Ik deed JOTA-JOTI-gerelateerde activiteiten op kampen als Haarlem Jamborette, NAWAKA, Nationale, Europese en Wereld Jamboree, en de HIT. Van 1992 tot 2009 was ik lid van de landelijke JOTA-JOTI organisatie.

In 2010 werd ik gevraagd voor het Wereld JOTI Team. De mogelijkheden waren enorm. Brazilië had gevraagd hun succesvolle JOTI-spel wereldwijd uit te rollen. Dat zou een spel met meer dan 10 miljoen deelnemers kunnen worden.

WOSM was geen prettige werkomgeving. Het Wereld JOTI Team bleek al jaren te worden tegengewerkt. Ook bij het wereldwijd uitrollen van het Braziliaanse spel was dat zo. Uiteindelijk werden we ontslagen. De achtergrond kun je elders lezen.

Het ging ons om het spel, niet om de knikkers. We zetten het spel zelfstandig voort. We werden daarbij opnieuw tegengewerkt door de Wereld JOTA Coördinator, gesteund door de Nederlandse Internationaal Commissaris WOSM. Op welke extreme wijze dat gebeurde, kun je elders lezen.

Uiteindelijk werden we gedwongen het spel te stoppen. Mijn nieuwe project binnen Scouting werd het implementeren van maatregelen om te zorgen dat andere vrijwilligers dit in de toekomst niet kan overkomen. Deze website is onderdeel van dat project.

Meer weten?  jan.kluiver at open-scout.org